Een ode aan het leven

Bevrijd jezelf en creëer een nieuw leven

Wat is het leven toch prachtig. Een voorbestemde reis vol avonturen en levenslessen om innerlijke revolutie te bewerkstelligen. Een leven waarin we mogen ervaren wat emotie is. We mogen de complexiteit van liefde ervaren om vervolgens tot de conclusie te komen dat liefde in de meest zuivere vorm onvoorwaardelijk is.

We bewandelen een levenspad waarop we de mogelijkheid hebben om met bezieling uiting te geven aan de essentie van onze aardse manifestatie. Een tijdelijke reis waarin we in contact mogen komen met de creatiekracht van onze authentieke innerlijke regisseur, ons hogere zelf.

We hebben oneindige potentie aan bewustzijn tot onze beschikking waarmee we kunnen ervaren wat eenheid en heelheid is. Dit geeft betekenis en geluk aan het leven waarbij alles wat samenhangt met (materialistische) hechting losgelaten wordt om zo het persoonlijke te ontstijgen. 

Geldt bovengenoemde voor ieder mens? Jazeker! Je moet er uiteraard wel wat voor doen. Soms duurt het ‘even’ voordat je het doorhebt maar de potentie is in ieder mens aanwezig.

Het is essentieel dat je aandacht geeft aan je binnenwereld. De beste manier om te starten is door regelmatig te mediteren, in welke vorm dan ook. De vorm moet simpelweg bij je passen. Het doel hierbij is om in een staat terecht te komen waarbij je aan ‘niets’ denkt. Mediteren is de ruimte tussen twee gedachtes in. Je hebt deze ruimte nodig om je binnenwereld op een zuivere manier te ontdekken.

Op deze manier kun je antwoord krijgen op emoties waarmee je kampt. Waar komen deze vandaan en wat heb je ervan geleerd? Je dient te onderzoeken waarom bepaalde zaken op je pad komen zodat je ervan leert. Acceptatie is geen ontkenning maar zorgt ervoor dat je niet in de slachtofferrol van een emotie blijft hangen.

Wat je ook nodig hebt, is kennis in de meest zuivere vorm. Kennis is pas zuiver wanneer je via onderzoek feitelijke informatie tot je neemt. De waarheid ontdek je door verschillende informatiestromen tegen elkaar af te wegen. Filosofie (betekent letterlijk ‘liefde voor wijsheid’) helpt je hierbij. Neem vooral niet klakkeloos informatie als waarheid tot je maar onderzoek, weeg af, en ontdek je (eigen) werkelijkheid.

Een ode brengen aan je leven is betekenis geven aan je bestaan. Betekenis aan je leven geven doe je door je dienstbaar op te stellen voor andere mensen en/of voor de natuur. Op welke manier draag je bij aan het geluk van anderen of aan het behoud van de natuur?

Er komt een moment waarop je in de laatste fase van je leven zit en terugkijkt op de tijd die je tot dan toe hebt doorgebracht op deze planeet. Welk antwoord wil je dan geven op de vraag op welke manier je leven betekenis heeft gehad? In veel gevallen zal dit confronterend zijn omdat vaste patronen en denkwijzen lastig worden doorbroken. Toch heb je op ieder moment van je leven de kans om er betekenis aan te geven.


De groep mensen die betekenis wil geven aan het leven wordt gelukkig steeds groter, al is er nog een hele grote groep die in de ‘wachtkamer’ zit. Juist deze groep mensen wil ik aanmoedigen te stoppen met wachten en aanzetten tot het maken van keuzes die hun leven (meer) betekenis geven.

Een ode aan het leven is betekenis geven aan je bestaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest