Het ceremoniële leven

candle-1868640_1280

Een ceremonie is een plechtigheid die bepaalde gebeurtenissen in het leven markeert. Denk maar aan de geboorte van een kind, een huwelijk of tijdens een begrafenis. De westerse mens gaat hier anders mee om dan bijvoorbeeld iemand uit Azië of Zuid Amerika. Ook viert men in delen van de wereld middels een ceremonie de jaargetijden of zijn er andere gebeurtenissen die traditioneel worden gevierd. Een ceremoniële setting wordt ook gecreëerd bij het ondergaan van bepaalde rituelen waarbij men contact probeert te maken met mystieke werelden of met Goden. Dit gebeurt middels muziek, zang en dans of bij het innemen van bepaalde middelen, zoals psychedelica. 

Je kunt het leven zien als een pelgrimstocht naar de Ziel toe, een ceremoniële aangelegenheid. Het is iets heiligs dat zich ontvouwd zodra jouw Ziel zijn missie en bestemming heeft gevonden. Indien je jouw levenspad hebt gevonden is er herkenning en gebeurd er iets magisch. Het is een soort oerknal waarbij er een innerlijk feest losbarst. Vaak ontstaat dit bewustwordingsproces nadat er een emotioneel rijpingsproces zich heeft voltrokken. Je bent geen slachtoffer meer van je emoties maar doorziet het geheel als leerproces waardoor je emotioneel bent gerijpt. 

Nadat je bewust bent geworden van de Ziel start de eerste fase van jouw eigen pelgrimstocht. Dit heeft tot doel een onafhankelijk en vrij mens te zijn. Hiermee bedoel ik niet de mens die zich heeft bedolven met de aardse rijkdom middels materie maar het tegenovergestelde, een geestelijk onafhankelijk mens die leeft in eenvoud omdat hij volledig vrij is.

De pelgrimstocht creëert een nieuwe levenshouding die erop gericht is afstand te nemen van alle innerlijke tegenstellingen. Zodra je de regie krijgt over dit innerlijke spel ontstijg je jouw persoonlijkheid en snap je de dynamiek tussen jouw persoonlijkheid en jouw Ziel. De tegenstellingen maken vervolgens plaats voor een innerlijk weten. 

Het ceremoniële leven komt middels dit innerlijke weten op een cruciaal punt aan doordat er een opstanding plaatsvindt in een nieuw levensveld. Deze opstanding is erop gericht naar buiten toe te treden en een bijdrage te leveren aan de manifestatie van zeer krachtige energieën die door je heen stromen. Deze energieën kun je zien als een prachtige schittering uit het universum in zijn meest pure vorm. Het is eigenlijk bijna niet te beschrijven omdat iedere beschrijving een tekortkoming is van het gevoel dat je hierbij krijgt. 

Dit nieuwe levensveld is het levensveld van de nieuwe mens. Hij fungeert als de wederopstanding en wedergeboorte van de allesomvattende liefde. Zijn leven is een toewijding aan deze liefde. Zijn persoonlijkheid is samengesmolten met zijn Ziel waardoor de Geest uit de fles is en niets hem meer in de weg staat. 

Het ceremoniële pad naar de Ziel toe is een magisch pad, het pad van de nieuwe mens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest