Het verschil tussen de realiteit en de waarheid

inspiration-2706594_1280


Recent gaf ik een lezing bij het event ‘Be the Change’ van het Levenscollege.

Tijdens de lezing gaf ik aan hét verschil tussen de realiteit en de waarheid te hebben ontdekt. Maar, wat is de realiteit en wat is de waarheid? Iets om over na te denken…

De realiteit is dat wij op basis van persoonlijke ervaringen en omstandigheden een ‘eigen waarheid’ van ons zelf- en wereldbeeld hebben ontwikkeld!

Als voorbeeld: De realiteit is dat ik in mijn gezin van herkomst ben opgegroeid en ervaringen heb opgedaan die mij hebben gevormd waardoor ik keuzes heb gemaakt en mijn leven heb ingericht. De waarheid is dat ik geen kopie van mijn ouders en ook geen ‘product’ van de maatschappij (meer) ben. Doordat ik de realiteit ben gaan zien van alle invloeden die mij hebben gevormd, heb ik de waarheid ontdekt. De waarheid is altijd authentiek, puur en speels oftewel Bezield. Al het andere is niet Bezield en ook niet authentiek maar gekopieerd.

Mogelijk roept dit direct vragen of gevoelens bij je op?! Realiseer je dan dat ik dit zonder oordeel schrijf. Het is bedoeld als aanzet om na te gaan denken over de totstandkoming van jouw eigen realiteit en waarheid.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens Bezield is, een authentieke Ziel die het geweten vormt van ‘iets’ dat veel groter is dan je voor mogelijk houdt. Dit ‘grotere’ omschrijf ik als de bron van het AL, het alwetende, het Goddelijke of het Universum. Deze bron heeft maar één doel en dat is harmonie.

Fascinerend is dat we in een transformerend tijdperk leven waarbij er sprake is van een omvangrijke bewustzijnsevolutie. Niet voor niets vindt er op grote schaal, op individueel niveau, heling plaats om los te komen van de realiteit. Dit zuiveringsproces vormt de basis om de waarheid onder ogen te zien en vervolgens een andere leefwereld met harmonie te creëren.

In eerste instantie is er harmonie tussen Lichaam, Ziel en Geest nodig. Dit is een constant proces waarbij je keer op keer uitgedaagd wordt om algehele balans, jouw optimale staat van (gezond) Zijn, te waarborgen. Het vervolg hiervan is dat er ook harmonie komt in de activiteiten die je onderneemt conform de behoefte van jouw Ziel (Zielsmissie). Deze vormen van harmonie zijn vooral persoonlijk op jou van toepassing.

Indien je jouw persoonlijkheid tot op het bot hebt geanalyseerd, doorleefd en geheeld, ben je in staat om het te ontstijgen en ontvouwt er zich een ander leven. Er vindt een wedergeboorte plaats waarbij je keer op keer op de proef wordt gesteld om zuiver te blijven en de waarheid compromisloos te omarmen. Vervolgens is er een verschuiving mogelijk van persoonlijk leiderschap naar Bezield leiderschap. Deze vorm van leiderschap is een diepgaand transformatie- en bewustwordingsproces dat voorbij het individu gaat.  

Dit zeer intense transformatieproces beschrijf ik, vanuit eigen ervaring, in vijf essentiële niet chronologische volgorde en stappen:

Liefde
Van zelfliefde naar onvoorwaardelijke liefde

Wijsheid
Van kennis naar inzicht

Eenvoud
Van de buitenwereld naar de binnenwereld

Synchroniciteit
Van afgescheiden naar verbinding

Genezing
Van onbalans naar balans
Kun je je voorstellen hoe een Bezielde leefwereld eruitziet? Een wereld zonder prestatiegerichte verwachtingen, culturele- en innerlijke problematiek? Een oprechte wereld van saamhorigheid en harmonie.
De realiteit is dat er nog een hoop terrein te winnen valt maar dat er ook machtssystemen aan het afbrokkelen zijn en tradities doorbroken worden. De realiteit is ook dat we in een afgescheiden wereld leven, een wereld van grenzen, macht en individualisering. Er is sprake van een beperkte kennis en verbinding met de natuur, al het andere leven op aarde en de wereld boven ons, het Universum.

Bezielde leiders zijn de pioniers van het nieuwe tijdperk die zijn geboren voor het herstel van de harmonie tussen mens, aarde en universum. Overal is harmonie nodig en zodra je hét verschil tussen de realiteit en de waarheid ziet, kun je ernaar handelen en draag je jouw steentje bij aan het herstel.

Dit gedicht is voor jou, van Ziel tot Ziel.

De naakte waarheid


Kun je ZIEN zonder oordeel, zonder twijfel en zonder vragen
ZIEN door te Zijn
JIJ prachtige Ziel
Een schittering van het meest zuivere Licht
Laat je niet afleiden lieve Ziel
Laat je niet meeslepen in de WAAN van de dag
De honger naar succes
De drang naar prestatie
Blijf altijd zuiver
Sta op en floreer
Niet voor eigen gewin
Maar voor herstel en harmonie
Ontdek hoe het is om naakt te ZIJN
In de kracht van eenvoud
Onbegrensd en speels
Neem de tijd om te ontdekken
Investeer
Want er is zoveel meer
Ervaar hoe het is om Bezield te Zijn
In het oog van de storm
Ontdek je pas echt
Wat de naakte waarheid is

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Wiebe

  Wat mooi geschreven. Als ik even alle druk en prestatiedrang los kan laten en gewoon kan zijn met wat is (ZIEN door te ZIJN) voelt het leven zoveel lichter. Dank! 🙏

  1. Xander van der Zijden

   Hartelijk dank voor je mooie reactie Wiebe!

   Xander

Reageren is niet mogelijk.