Storyteller

Storytellers

Wat is een ‘Storyteller’?

Een Storyteller is iemand die zich op basis van zijn eigen unieke kwaliteiten en levenservaring dienstbaar inzet (voor anderen). 

Ieder mens is uniek. Toch zijn er maar weinig mensen die hun uniekheid echt vormgeven. Dit komt mede omdat we zijn opgegroeid in een copy-paste maatschappij waardoor we onze identiteit vaak buiten onszelf zoeken, bijvoorbeeld via een opleiding en functie. Een Storyteller is authentiek en wil eigen wijsheid behouden en praktisch vormgeven.  

Ik ben zelf een Storyteller en zet inmiddels mijn eigen unieke kwaliteiten compromisloos in de wereld. Juist door er volledig voor te gaan, stroomt het en leef ik in vrijheid. Ik regisseer mijn eigen leven en dat is op vele fronten ontzettend fijn. Vanzelfsprekend is dit niet van de ene op de andere dag ontstaan maar ging er een lang en leerzaam proces aan vooraf. Uiteraard ben ik in veel valkuilen, vaak gevoed vanuit het ego, getrapt. Het was een fascinerend leerproces waarbij ik mijn opgebouwde ego heb leren schouwen en door bewuste en onbewuste mentale- en emotionele blokkades heen ben gegaan om eigen Story vorm te kunnen geven. Niets of niemand staat mij (meer) in de weg om dit te doen. 


In mijn praktijk als coach merk ik de laatste tijd een toename aan mensen die diep van binnen weten dat ze een Storyteller zijn. Ze voelen steeds meer de innerlijke roep om hun Story vorm te geven maar zijn nog zoekende hierin. Een authentieke Story vind je niet buiten jezelf maar zit van binnen. Het omarmen van je Story start met zelfreflectie om vervolgens de juiste omstandigheden te creëren. Op goed bedoelde adviezen van je directe leefomgeving zit je vaak niet te wachten en zorgen vaak voor afleiding van datgene waar het eigenlijk omgaat; Wie ben ik echt?! 

Hieronder enkele tips en vragen die je kunnen helpen om jouw Story te ontdekken:

  • Wat heb ik tot op heden in mijn leven gedaan en wat heeft het mij gebracht?
  • Welke invloed heeft mijn gezin van herkomst op mijn leven (privé/zakelijk)?
  • Met welke mentale- en emotionele overtuigingen kamp ik?
  • Stel ik voorwaarden aan mijn toekomst; en zo ja, waarom? 
  • Wat is mijn drive om iets te doen of te veranderen?
  • Hoe blijf ik trouw aan mijzelf en houd ik algehele balans?

Bovengenoemde vragen zijn bedoeld om zelfreflectie te creëren door een spiegel voor te houden. Advies inwinnen van iemand die zich buiten jouw directe leefomgeving bevindt kan voor veel inzicht zorgen. Hulp vragen is voor veel mensen al een belangrijke eerste stap die, eenmaal genomen, bevrijdend werkt. 

Mijn ervaring als coach is dat een essentiële stap vaak vergeten wordt en dat is dat de binnenwereld met de buitenwereld verbonden dient te worden. Er moet een soort huwelijk plaatsvinden tussen hoofd en hart. Vaak zitten mensen vast in hun hoofd terwijl het hart het al lang weet. Maar ja, op welke wijze doorbreek je dit? De kunst is om jouw ego te doorgronden en dit vervolgens tot leermeester te maken zodat je compromisloos jouw Story in de wereld kan zetten. Innerlijke vrijheid is de basis om dit te doen en dat kan alleen door bewustwording van de (opgelegde) overtuigingen. Vervolgens kan er een langdurig huwelijk tussen hoofd en hart plaatsvinden.

Een Storyteller leeft in vrijheid door in harmonie te komen met alle lagen van zijn mens-zijn.

Ben jij een Storyteller (in spé) en zoek je iemand die jou mag ondersteunen? Voel je welkom en neem contact met mij op. Ik ben benieuwd naar jouw Story<3. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest